Sangskriver

Sangskriver

Min karriere som sangskriver startede kort efter jeg begyndte at spille guitar, og har dermed strakt sig over en lang årrække.

Den personlige inspiration til sang-skrivningen fandt jeg i starten, som så mange andre, i kærlighedens op- og nedture. Men derudover blev der også plads til særlige mennesketyper i mine sange; "Gary Greedy", som myrdede sine slægtninge for at få fat i sin bedstefars formue - den magtsyge tyran i sangen "Les Morales" -  "Lægen", hvor hovedpersonen ikke længere kan holde ud at se på krigens rædsler - den underkuede kvinde i sangen "Slaveri" o.s.v..

Jeg tænker ikke på mig selv som en politisk sangskriver - ikke desto mindre sker der dog fra tid til anden ting i vores samfund, som vækker ubehagelige følelser hos mig, og så hænder det, at der kommer en sang ud af det (f.eks. "Luk vinduet op til Danmark").


Mine sange spænder fra følsomme ballader over selv-ironiske sange med vise-agtige undertoner og til up-tempo pop-agtige sange ofte med temaer taget ud af hverdagen og det levede liv; naturen, fritidssysler, stress, forandringer, familieliv, samfund, alder .......... og så lige en rigtig røverhistorie eller 2. 


Min sangskrivning tog et gevaldigt hop, da jeg i 2013 var med i opstarten af "Sangskriverklubben.dk" i Vesthhuset i Sorø. Flere af de sange, som jeg har skrevet i perioden siden da, er blevet udgivet, og de har alle kunnet høres i Danmarks Radio (bl.a. har "Med fare for liv og lem" ligget 15 uger på Dansktoppen).


Jeg udgiver mine sange i det tempo, som min fritid og min pengepung kan magte, da jeg jo (som de fleste sangskrivere) ikke har et plade-selskab i ryggen.

 

Herunder er et udvalg af mine sange. Hvis I klikker på den enkelte sang vil I kunne høre den;  der er STOR forskel på kvaliteten af indspilningerne; nogle sange er hjemmestudie-indspilninger fra 80´erne, andre er primitive live-indspilninger fra koncerter solo eller med band, andre igen er nyere indspilninger i top-moderne studier.

Når en ny sang trænger sig på, så skal guitaren fattes i en fart - uanset frisure eller påklædning :-)