Guitarmand.dk

 

 

 

 

 

 

 

    

IV. Voksen + :

Musikken har igennem alle årene været en hobby for mig - skønt en vigtig og til tider tidskrævende hobby. Jeg har hele tiden haft fuldtids-arbejde på forskellige arbejdspladser, hvor jeg har arbejdet med mennesker, og derfor også har kunnet bruge musikken som en ekstra joker.

Alt dette ændredes i 2008, hvor jeg skiftede job til pæ-dagogisk musiker, og hvor musikken dermed for første gang skulle udgøre min egentlige levevej.

Selvom arbejdet med fysisk og psykisk handicappede ikke er problemfrit, og i det daglige medfører mange både pædagogiske og etiske overvejelser, så må jeg tit standse op og undre mig over, at det kan lade sig gøre at ha´ så meget sjov og dejligt samvær med nogle skønne mennesker, mens man tjener penge.

Min hverdag består bl.a. i, sammen med mine kollegaer Jill og Neemael, samt medarbejderne (brugerne), at udvælge, arrangere og indøve forskellige sange, som vi trykker af i øve-lokalet og til forskellige arrangementer og koncerter i løbet af året. Desuden skaber vi hver efterår vores egen musical, hvortil jeg bl.a. har haft fornøjelsen af at komponere meget af musikken. Herligt!

 

I starten af 2009 havde jeg en drøm, der kom til at sætte sig visse spor: I drømmen "medvirkede" min ven Kim, og det budskab, som han bl.a. havde til mig var, at jeg skulle ha´ mig en Martin guitar! Jeg vågnede op, og var overhovedet ikke i tvivl om, at det var da det, jeg skulle. Nu er det sådan i mit univers, at Martin guitarer ikke bare er guitarer - det er nogle af de bedste serie-producerede guitarer, der kan fås. At eje en sådan har altid været en skøn, men uopnåelig drøm. Jeg er almindelig lønmodtager, og har haft nok at bruge mine penge til, med 4 børn, hus og bil o.s.v., så at afse mange tusinde kroner til en guitar har været fuldstændig urealistisk. Men nu skulle det altså være; man kan da ikke bare overhøre sådan et "drømme-budskab"!

Så i februar måned 2009 stod jeg hos forhandleren, som tilmed påstod, at jeg ville blive en bedre guitarist af at få en så fin guitar. Det troede jeg dog ikke rigtig på, da jeg mente, at jeg havde nået det niveau, som jeg kunne rent spille-teknisk (og lidt doven er man vel også!). Men nogen tid efter måtte jeg gi´ ham ret; det, at spille på et så lækkert instrument (Martin HD-28), motiverede mig til at øve meget mere end før, og det har flyttet grænserne for min kunnen.

For at det ikke skal være løgn, førte dette guitarkøb yderligere med sig; allerede i maj måned 2010 byttede jeg  guitaren til en endnu dyrere model, og siden da er det gået slag i slag med byttehandler og guitarkøb, som kun fremtiden kan vise resultatet af!

 

I praksis har jeg kombineret mit solo spilleri med en (højst tiltrængt) gennemgang og renskrivning af alle mine musik-mapper. Jeg har i årenes løb fået samlet mig til lidt af en sang-skat bestående af mange mapper med håndskrevne, fotokopierede og stencilerede sange i alle mulige og umulige tone-arter og udgaver. Jeg har i den forløbne tid gået alle disse sange igennem, og udvalgt dem, som jeg havde lyst til og kunne spille, hvorefter de er blevet renskrevet i sangbare tonearter og i en skrift-størrelse, så jeg også kan læse dem selv i en mørk café-krog. Det er blevet til en dansk og en engelsk sangmappe, svulmende af herlige sange, og der kommer hele tiden nye til.

 

Musikken fylder meget i mit liv; måske mere end nogensinde nu, hvor mine børn er flyttet hjemmefra, og jeg har tid til at hellige mig mine fritids-interesser. Det har medført flere nye initiativer på det musikalske felt, og der opstår hele tiden nye, spændende muligheder for mig, hvilket I kan læse om under "Her og Nu".

 

- En enkelt ting skal dog nævnes her: Jeg har i starten af 2012 investeret i hjemmestudie-udstyr (igen), og har siden da været optaget af at indspille; dels det musik, som jeg har "begået" i de senere år, dels genindspille mine gamle sange, og endelig er jeg kommet til at love at indspille en masse børnesange i "Guitarmand.dk"-version til mine børne-børn.

 

Så jeg kommer ikke til at kede mig i de kommende år.

 

 

Solo