Sangskriver

Sangskriver

Min karriere som sangskriver startede kort efter jeg begyndte at spille guitar, og har dermed strakt sig over 4 årtier.

Den personlige inspiration til sang-skrivningen fandt jeg i starten, som så mange andre, i kærlighedens op- og nedture. Men ud over kærligheds-sangene blev der også plads til særlige mennesketyper i mine sange; "Gary Greedy", som myrdede sine slægtninge for at få fat i sin bedstefars formue - den magtsyge tyran i sangen "Les Morales" - "Lægen", hvor hovedpersonen ikke længere kan holde ud at se på krigens rædsler - den underkuede kvinde i sangen "Slaveri" o.s.v..

 

Mine sange spænder fra følsomme ballader over selv-ironiske sange med vise-agtige undertoner og til up-tempo popsange ofte med temaer taget ud af hverdagen og det levede liv; naturen, fritidssysler, stress, forandringer, familieliv, samfund, alder .......... og så lige en rigtig røverhistorie eller 2.

 

Jeg tænker ikke på mig selv som en politisk sangskriver - ikke desto mindre sker der dog fra tid til anden ting i vores samfund, som vækker ubehagelige følelser hos mig, og så hænder det, at der kommer en sang ud af det.

 

Sangskrivningen har været en slags ventil for følelses-udladninger for mig, på samme måde som musikken i det hele taget er en portal til mine følelser.

Herunder er et udvalg af mine sange. Hvis I klikker på den enkelte sang vil I kunne høre den; der er STOR forskel på kvaliteten af indspilningerne; nogle sange er hjemmestudie-indspilninger fra 80´erne, andre er primitive live-indspilninger fra koncerter solo eller med band, andre igen er nyere indspilninger i top-moderne studier.

Når en ny sang trænger sig på, så skal guitaren fattes i en fart - uanset frisure eller påklædning :-)